Сахарыг их хэмжээгээр хэрэглэх нь таньд сайн сайхныг бус харин эрүүл мэндийн маш том асуудлуудыг л авчрах болно гэдгийг эрүүл мэндийн байгууллагууд мэдэгдээд байгаа. Амттаны тогтмол хэрэглээ нь илүүдэл жинг үүсгээд зогсохгүй элэгийг гэмтээж, зүрх судасны үйл ажиллагаанд ч сөрөгөөр нөлөөлж бодисын солилцоог удаашруулдаг.
Одоо үед хээнцэр ганган зоогийн газруудын менюнд “Дессерт” хэмээх нэрэн дор нуугдаж байгаа энэхүү нэгдлээс таны төсөөлж ч байгаагүй сахар ихээр агуулагддаг байна.
Жишээ нь эрүүл хүнс гэж боддог иогурт дунджаар 25гр сахар агуулдаг нь нэг өдөрт шаардлагатай хэмжээний тал хувь нь юм. Ямар ч хэлбэрээр бай сан сахар нь бүхэл үрийн талх, бэлэн соус болон тослоггүй бүтээгдэхүүнүүдэд ч хүртэл агуулагддаг байна.
Харин дэлхийн эрүүл мэндийн байгууллагын гаргасан стандарт хэмжээ:
*нэг цайны халбага- 5гр
нэг стакан – 250гр
100 гр цагаан шоколад = 15 ц/х сахар
100 гр цефир = 14 ц/х сахар
1 цтакан сүүний коктеил = 11 ц/х сахар
1 стакан газтай ундаа = 8 ц/х сахар
1 стакан апелсиний сок = 6 ц/х сахар
1 стакан иогурт = 5 ц/х сахар
1 торх зайрмаг = 5 ц/х сахар
1 иштэй мөсөн зайрмаг = 4 ц/х сахар
1 х/х жимсний чанамал = 3 ц/х сахар
1 стакан сүү = 3 ц/х сахар
1 бургер = 3 ц/х сахар
1 х/х кетчүп = 1 ц/х сахар
Утасны дугаар: 88843030
Сэтгэгдэл бичих